lauantai 21. heinäkuuta 2012

PIIRASMEDITATIOTA


                                    "Elämän tilkkutäkki on pienillä nautinnoilla kokoon kursittu"



Kotimaiset flavinoidit ovat täällä taas! Ensimmäisistä mustikoista saa tosin kaupoissa maksaa niin huikeita summia, että selkäpiitä karsii. jos taas mielii pöheikköön saa marjaa ilmaiseksi, ja selkäpiitä karsii korkeintaan paarmat tai satunnainen karhu.

Miltei kaikki perinteiset ohjeet ovat aivan yhtä ihania, mutta uusilla tavoillakin marjoista saa makoisuudellaan hätkähdyttäviä herkkuja. Oikein hyvän piiraan äärellä huolet kaikkoavat ja aika häviää. Silmänräpäyksessä unohtaa olevansa sadannella dietillään ja muuttuu hetkestä iloitsevaksi lapseksi jälleen. Omatuntokin kolkuttelee lopulta vähemmän, koska me kaikki tiedämme, kuinka lyhyt Suomen kesä on. Ja nyt kun kerrakin saa tuorreita mustikoita ja siitä tehtyä piirasta, voi loputkin itsesyytökset hyvällä syyllä ravistaa yltään kuin hanhi joka ravistaa vesipisarat niskastaan.





 TARTE TATIN AUX MYRTILLES- MUSTIKKAKEIKAUSKAKKU

Tarvitaan:
3 munaa
2 dl sokeria
1, 5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
75 g sulaa voita

3 dl mustikoita

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot. Siivilöi jauhot muna-sokeriseokseen varovasti käännellen. Kaada mustikat kakkuvuoan pohjalle. Ripottele päälle pari ruokalusikallista sokeria. Kaada marjojen päälle tasaisesti taikina. Kaada sula rasva taikinan päälle. Paista 180 asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuttia, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa kun sillä kokeilee kakun keskiosaa. Anna jäähtyä haaleaksi ennen kumoamista tarjoilulautaselle. Tarjoa haaleana tai kylmänä kahvin tai minkä tahansa muun maistuvan juoman kera.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti