sunnuntai 13. tammikuuta 2013

HERKKU HIIHTÄJILLE SEKÄ PERÄSSÄHIIHTÄJILLE

Raclette on klassinen hiihtoajan herkku. Onneksi hiihtäjän herkuista voivat nauttia myös ne, jotka eivät ladulle asti pääse. Klassisuudestaan huolimatta raclette taipuu moneksi. Pöytämme ympärillä kukaan ei nauttinut samanlaista racletteateriaa. Perinteisen peruna-juusto-leikkelelautasen vaihtoehdoksi käyvät mm. seuraavat ainekset:



 


paahtoleipä
antipasti-leikkeleet
ravunpyrstöt
paprika
tomaatti
sipulirenkaat- tai kuutiot
keitetty kukkakaali

unohtamatta perinteisiä seuralaisia kuten
keitetyt kuoriperunat
suolakurkku
kylmäsavuleikkeleet kuten schwarzwaldinkinkku
raakasuolatut leikkeleet kuten parmankinkku
tai salami

Tässä suussasulavan juustokuorrutuksen ovat saaneet kukkakaali ja ravunpyrstöt!
hillosipulit

Kun olet valinnut mieluisimmat seuralaiset racletellesi, on aika laittaa juustot sulamaan. Varaa n. 200 g juustoa per henki, näin se ei taatusti pääse loppumaan.

Ennen juuston nakkaamista raclettepannuun tai paistinpannulle, voit lisätä pohjalle teelusikallisen sipulikuutioita tai palan paprikaa. Myös leikkele maistuu paistuneena mainiolta. Lopuksi lisätään sitten juusto.

Kaada sula juusto sitten valitsemiesi herkkujen ylle. Nauti Rieslingin tai muun notkean valkoviinin kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti