sunnuntai 14. lokakuuta 2012

LÄMPIMÄN SALAATIN PALUU, TONNIKALAPASTA

... Sekä muita pyhäpäivän arkiherkkuja.

Sunnuntai sujui sukkelaan siivouksen suihkeessa. Ranskalaisystäväni ylvästelivät netin kautta hienoilla monen ruokalajin istuvilla päivällisillään, mutta meillä oli ohjelmassa pelkkää raatamista. Onhan meidän jokaisen toisinaan katsottava peiliin- tai ainakin peilin kautta näkyviä villakoiria, ja otettava itsiämme kiinni niskasta jne.

Yöt alkavat lähestyä hälyyttävästi nollarajaa. Viimeistään nyt alkavat salaatinlehdet näyttää valjuilta kaupoissa yhtä hyvin, kuin jääkaapin uumenissa. Kylmiä, kelmeitä salaatinlehtiä ei erityisemmin tee edes mieli. Jotakin vihreää pitäisi kuitenkin saada. Eräs perustoimiva välimuoto ovat salaatin muotoon valmistetut, höyrytetyt kasvikset.

Ne maistuivat tänään, kirpeän ilman puhaltaessa avoimesta ikkunasta, siivouksen jälkeen ja tonnikalapastan kanssa todella mainiolta. Laitankin samalla kertaa tämän yksinkertaisen, mutta herkullisen pastaohjeeni arkea sulostuttamaan.


LÄMPIMÄÄN HÖYRYTETTYYN SALAATTIIN TARVITSET:
Viheritä kasviksia, kuten
kesäkurpitsoita
parsakaalia
myös kukkakaali käy.

Annos ranskalaista salaattikastiketta
pari ruokalusikallista karkeasksi raastettua parmesania
suolaa
pippuria

Palastele kasvikset kuutioiksi ja höyrytä rapsakoiksi.Valmista samalla kastike. Kaada Kasvikset kuumina salaaattikulhoon. Kaada päälle kastike. Voit sekoittaa joukkoon tomaattilohkoja tai kirsikkatomaatteja sekä yrttejä maun mukaan.
tarjoa lämpimänä tai haaleana esim. liha tai kalaruokien lisänä tai sellaisenaan salaatin sijasta.

TONNIKALAKASTIKE PASTALLE (tosi helppo)
Tarvitaan:
1-2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
1 purkki tonnikalaa öljyssä
300 g paseerattua tomaattia
1 rkl sokeria
hyppysellinen kuivattuja yrttejä maun mukaan
suolaa
pippuria (myös chilipaprikaa, mikäli pidät siitä)

Kuullota hienoksi hakatut salottisipulit tonnikalan öljyssä kullanruskeiksi. Lisää paseerattu tomaatti, tonnikalahiutaleet, sokeri ja yrtit. Yrteiksi käyvät esim. oregano, timjami ja rosmariini. Purista myös valkosipulinkynsi joukkoon. Anna hautua hiljaisella tulella sen aikaa, kun keität pastan.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä al dente. Valuta ja tarjoile tonnikalakastikkeen, ja höyrytettyjen kasvisten kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti